Kursbeskrivelse

VHF-radio og dykking

Fritidsdykking er en fantastisk hobby hvor naturopplevelser, spenning og eventyr står i kø. Enten du fotograferer, jakter eller bare kosedykker, har livet under vann masse å by på. En forutsetning for vellykket dykking er å ivareta sikkerheten før, under og etter dykket. Derfor bør du dykke organisert, og som en del av sikkerhetsutstyret bør dere bruke VHF-radio og kommunisere med kystrasdiostasjonen. Denne lille innføringen viser hvordan du kan bruke VHF-radioen opp mot kystradiostasjonen og på den måten legge til rette for trygge rammer om noe uforutsett oppstår.

Du får tilgang til kurset ved å oppgi navn, e-postadresse og kurskoden;

dykking

Ved å registrere deg, aksepterer du at Telenor kystradio kan kontakte deg senere via oppgitt e-postadresse.

Dette kurset leder ikke til SRC/VHF-sertifikatet, og er ikke ment å dekke pensumet til SRC/VHF-eksamen. Kurset er derimot ment å gi innsikt i den bruksverdien VHF-radioen sammen med tjenester ytt av kystradiostasjonene kan gi dykkere og dykkeklubber. Kurset er et samarbeid mellom Norges Dykkeforbund og Telenor Kystradio.

Kurset er således nyttig både for de som har VHF-radio, sertifikat og lisens fra før, og de som ikke har dette men ønsker litt mer innsikt i hva VHF-radio kan brukes til.

Antatt tidsbruk på kurset er 30-45 minutter.

Telenor Kystradio og Norges Dykkeforbund ønsker å gi deg trygghet på sjøen. Slik vi ser det, er trygghet en forutsetning for å kunne ha det trivelig, også til sjøs. Vi håper at dette lille kurset kan gi deg innsikt i hvordan Telenor kystradio og Norges Dykkeforbund kan gi deg og dine den tryggheten som skal til for å nyte flotte og spektakulære dykk!

Detaljer

Kursinnhold
  1. Innledning
  2. Før dykkingen starter
  3. Under dykkingen
  4. Etter dykket
  5. Avslutningsvis
Gjennomsnittlig vurdering

Påmelding